download hier
de brochure

SCHAKEL LIGHT  -  zondag 29 augustus 2021  -  hutten

Volgende hutten zullen op zondag 29 augustus de Schakelaars graag ontvangen op hun vertrouwde locatie.  Als je in de buurt komt kan je hen een bezoekje brengen.  Let wel: deze hutten zijn niet ingericht en bemand zoals we gewend zijn en sommige zijn gelinkt aan een plaatselijke organisatie of mogelijke stopplaats.

De Kattenhut in Meerhout

Onze gekende trappistenbar is open en je kan je honger stillen met een lekkere croque.

In functie van het weer komt er misschien nog een ijsje bij maar dat is afwachten.

Onze hut ligt tussen de knooppunten 67 en 22 en zal aangeduid worden met de gekende pijlen van de Schakel die de fietsers naar de Heuvelstraat 3 in Meerhout zullen loodsen.
terug naar "routes"

De Vlierbeshut in Beerse

Kindermiddag 13u – 18u30

Op zondag 29 augustus wordt het Kerkplein in Beerse omgetoverd tot een speelparadijs voor de kleinsten onder ons. Terwijl je als ouder of grootouder geniet van een heerlijk terrasje met bediening, wordt de kroost geëntertaind door de leiding van de lokale jeugdvereniging. In ons aanbod hebben we springkastelen, een whipe-out, buikschuifbanen en voor de strafste durvers onder ons een motorrit door ons levendig dorpje. Wij voorzien beschermkledij en valhelmen. Durf je het al eens hogerop te zoeken: stap dan in onze huiskraan en kijk vanop 60 meter hoogte zonder probleem naar de kerncentrale van Doel of spot je eigen gemeente en wie weet je eigen huis. Alle activiteiten worden u gratis aangeboden.

Matinee 13u – 18u30

Terwijl je trotse nageslacht geëntertaind wordt hebben we vanaf 13u30 de sfeer van weleer. Waan je terug in de tijd van ’t wit peerd of de kaasboerin met onze matineenamiddag met ondermeer: Nadine, Franky Miro, Andy en DJ Andy staat er een namiddag lang live zang op ons podium. Met een verfrissend drankje en de nodige hapjes is Beerse op zondag 29 augustus de place to be. Ook hier wordt alles je  gratis aangeboden.
terug naar "routes"
 

De WAK in Arendonk
Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 vindt de WAK plaats. De tentoonstelling is gelegen aan fietsknooppunt 11 (Oude Beeldhouwklassen).  Haal je kunsthartje maar op en bekijk de tentoonstelling van onze Arendonkse kunstenaars, of geniet van een drankje op het terras. Ook de kinderen zijn we niet vergeten, elk uur is er een korte voorstelling van kindertheater ‘De Zonnige Regenboogzussen’. Kom jij ook?
terug naar "routes"

De Landlopershut in Merksplas

Dit jaar zullen er bij De Schakel heel wat minder stopplaatsen zijn dan tijdens de voorgaande edities, maar de Landlopershut in de Kolonie van Merksplas is er gelukkig wel bij.

Tijdens de Koloniefeesten kunnen de fietsers even pauzeren op het groot Spetsersterras voor een drankje of een hapje: een lekkere en gezonde salad-bowl of een smoske hesp of kaas.
terug naar "routes"

De Dahliahut in Loenhout

Loenhout is niet alleen gekend voor het jaarlijkse veldrijden maar vooral ook voor hun vermaarde bloemencorso, de grootste in België!  Maandenlang wordt er nagedacht, gesleuteld en gelast om alles in orde te krijgen tegen 12 september 2021.  Er zullen dan 4 miljoen bloemen verwerkt worden in ruim 30 gigantische praalwagens.

Hoe zo’n wagen opgebouwd wordt, kan je gaan bekijken in de Dahliahut aan de Kruisdreef 1 te Loenhout.  Men zal graag wat uitleg geven over hun werkzaamheden.
terug naar "routes"

De Enclavehut in Baarle-Hertog

Onze hut is gelegen tussen de knooppunten 91 en 92.  Van hieruit zullen pijlen de weg wijzen naar onze gekende hut.  In een gezellige omgeving kan je dan genieten van een koffieke en een koekske, een pintje, een trappist…  ook onze, inmiddels befaamde, tomaten-courgettesoep en balletjes zal op verzoek worden uitgeserveerd.  Dit alles zal worden ondersteund door passende achtergrondmuziek. Voor de E-bikes wordt een oplaadstation ingericht.

Telefonisch contact op. (0031611959389)
terug naar "routes"

De Molenhut in Weelde

Weelde is ook in 2021 een ideale uitvalsbasis voor de fietstochten van de Schakel Light!

Op de unieke locatie aan de Molen ‘Arbeid Adelt’ worden alle fietsers op 29 augustus met open armen ontvangen tijdens de Molenfeesten van Fanfare SNK Weelde.

Al vanaf 7 u. wordt in de feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd!

Bij onze Molenfeesten kunt u steeds terecht voor een deugddoende pauze of om uw fietstocht in schoonheid af te sluiten!

Alle bezoekers worden in Weelde verwend met sfeervolle muziek en ambiance. Vanaf 10.30 u. zullen de muzikanten van SNK Weelde het aanwezige publiek trakteren op aangename zomerse muziek.

JSNK Weelde, de jeugd van de fanfare, zal in de namiddag de fakkel overnemen en vanaf 14.30 u. zorgen voor een spetterend concert. Sfeer en ambiance verzekerd!

Verrukkelijke hamburgers zullen verkrijgbaar zijn om de honger te stillen en natuurlijk kunnen ook de welverdiende drankjes niet ontbreken.

Je kan ook de Molen bezoeken en het is heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen, de

plek bij uitstek om te genieten van onze mooie omgeving.

Fanfare SNK Weelde heet alle fietsers van De Schakel van harte welkom!  

terug naar "routes"

De Heiberghut in Herselt

Vorige editie van De Schakel was de Heiberghut verhuisd naar herberg Mie Maan.  Van hieruit kan je genieten van al het moois van deze bijzondere streek van het Merodegebied.  Voor wandelaars en fietsers een echt walhalla.

Na de rit staat bij ons een stevige maaltijd of een lekkere trappist voor u klaar!!

Mie Maan bevindt zich op de Diestsebaan 28 in Herselt aan knooppunt 88.
terug naar "routes"

De Trappistenhut in Westmalle

Traditiegetrouw kan je de Trappistenhut vinden in de schaduw van de Scherpenbergmolen.  Deze is te vinden op de Antwerpsesteenweg 378 tussen de Oude Baan en de Kersenlaan tussen de knooppunten 51 en 61.  De moeite om even te relaxen in ‘t Molenhuys Spyz en Drank.
terug naar "routes"

 

 

 

 

 

 

(c) 2022 - Dani Bellemans laatste wijziging op 10/08/2022