brochure 2017

ANIMATIE

Kies hier de gemeente :
Alphen - Arendonk - Baarle-Hertog - Balen - Beerse - Brecht - Chaam - Dessel - Geel Centrum
Geel Ten Aard - Geel Oosterlo - Geel Winkelomheide - Gierle - Herentals
Kasterlee - Laakdal - Loenhout - Meerhout 1 - Meerhout 2
Meersel Dreef - Merksplas - Mol Millegem - Mol Rauw - Olen - Olmen
Oud-Turnhout - Poppel - Ravels - Retie - Rijkevorsel - Schoonbroek - Sint-Jozef Olen
Sint Jozef Rijkevorsel - Sint-Lenaerts - Turnhout - Veerle - Vlimmeren - Vorselaar
Vosselaar - Wechelderzande - Weelde - Westmalle - Wortel - Zoersel - Zondereigen

Alphen Willibrordushut

De mensen van Alphen Vooruit en Café zaal Welkom begroeten graag de deelnemers van de Schakel op hun groot terras waar gezorgd wordt voor een hapje en een drankje en een aangename muzikale omlijsting.  De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en op een springkussen.


 

Arendonk Teljoorlekkershut :

Las een rustpauze in aan de Teljoorlekkershut, in de vernieuwde kantine en op het ruime terras van Heemkring Als Ice Can. Geniet van de streekbieren ‘Arendonker’ en ‘Keikop’ vergezeld van een portie Postelse kaas. Of heb je liever een kom soep met grijs brood? De muzikale omkadering zorgt voor extra gezelligheid. Neem zeker ook even de tijd om de Torenmansmolen aan het heemmuseum te bezichtigen.


 

Baarle-Hertog Enclavehut :

Er is een uitgebreide voorziening aanwezig voor de hongerigen en dorstigen met een aanbod van specialiteiten uit de streek.

Dit alles zal constant muzikaal worden ondersteund met muziek die een aangenaam verpozen zeer zeker zal bevorderen.


 

Balen Kruierhut :

Tijdens het nuttigen van broodjes kaas/hesp, pannenkoeken of taart met daarbij allerlei  dranken kan je genieten van de muziek van DJ Music Time.

 

Beerse Vlierbeshut :

De Schakel ontmoet Juniorjam met een heel uitgebreid programma. Vanaf 13 u start de kinderanimatie met onder meer: een buikschuifbaan, een stormbaan, springkastelen en een workshop graffiti spuiten.

Omstreeks 15 u. :proevertjes door Wereldkampioenschapsteam BBQ  “The Smoking Devils”

Optredens van :

BRIEZZ, life muziek van bewoners van het Gielsbos (15 u.)

The Bandshakers, coverband door begeleiders van het Gielsbos. (16 u.)

 

Brecht Pompiershut :

Naar jaarlijkse traditie kun je in Brecht komen 'Schakelen' bij de Brandweer die de deuren wijd open zet van 10 tot 18 u.

Maar de vrijwilligers van Toerisme Brecht zorgen er uiteraard voor dat fietsers al vroeger kunnen vertrekken.

Rond 11:00 u. en 15:00 u. zie je de brandweermannen in volle actie tijdens een demonstratie.

Bezoekers kunnen er de hele dag hun dorst lessen en smullen van overheerlijke pannenkoeken en hotdogs terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel.

 

Chaam Bonenpikkershut :

In de tiendschuur van de Pelicaenhoeve, die lang geleden eigendom was van de Abdij van Tongerlo, exposeren leden van de Chaamse Foto Club met foto's van Chaam en de nabije omgeving. U zult versteld staan van al het moois wat zij hebben vastgelegd met hun camera's.

In de namiddag is er een optreden van de Chaamer Kapel, een blaaskapel van hoofdzakelijk leden van de Chaamse harmonie St. Cecilia. Het repertoire is zeer afwisselend : van Egerländer muziek tot muziek van Bert Kämpfert en James Last. En natuurlijk is er gelegenheid tot het nuttigen van spijs en drank, o.a. pannenkoeken en eieren met spek.

 

Dessel Campinahut :

Tijdens het spelen van livemuziek, kan je in de cafetaria of op het prachtig terras met uitzicht op de vijvers, genieten van een lekker drankje, reuzewafels en “strandfritjes” met bijhorende snacks. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de speeltuin.

 

Geel Centrum Dimpnahut :

Er is kinderanimatie met onder andere een springkasteel. De muziek wordt verzorgd door lokale radio Geel FM. Op ons terras kan je iets eten en drinken en natuurlijk staan de Geelse streekbieren in de kijker.

 

Geel Ten Aard Kanaalhut :

De kanaalhut is de thuisbasis van de Geelse Kajakvaarders en de Geelse Kajakcrossers (fietsclub.

Bij ons kan je genieten van een groot aanbod heerlijke streekproducten : Geelse streekbieren : Zeunt en Vliet, pensen en spek van“VANDECRUYS”op de barbecue, vis hangend gebakken aan een ton en hoeve-ijs van de ”BREYKENSHOEVE”. Vanaf 's middags is er de mogelijkheid om de fiets in te ruilen voor een kajak en even rustig te peddelen op het Kempisch Kanaal onder de kundige begeleiding van de Geelse kajakkers.

De ganse dag staat fietswinkel “BIKE INN” er met een fietsstand, zij zullen ook eventuele kleine herstellingen uitvoeren.

 

Geel Oosterlo Kermishut :

BuitenMaten, een partnerschap van Oosterlodorp, organiseert doorlopend de jaarmarkt, een oude traditie die stopte in 1921 en die sinds vorig jaar terug werd opgenomen. Je kan proeven van tal van natuurproducten, waaronder een heerlijk ‘BuitenMaatje’.

Verschillende oude ambachten tonen hun stiel. Bewoners van Huis Perrekes en van MPI Oosterlo stellen hun werken tentoon. Een draaiorgel en heel wat muziek brengen je in de juiste stemming.

 

Geel Winkelomheide Heiknuitershut :
Uw dorst lessen kan bij ons  met verkwikkende frisdranken of hartverwarmende koffie (met gebak)

Voor een versterking van de maag is er een eetstand voorzien met soep met brood, hamburgers, braadworst of veggie-wraps...

We bieden ook een speeltuintje aan  voor de kleineren een babbelplaats voor de groteren.

 

Gierle Louis Neefshut :

Welkom in Gierle waar de ambiance verzekerd wordt met accordeonist Jef. Op ons terras kan je verpozen met een drankje en waar je je boterhammetjes kan nuttigen.

 

Herentals Boerenkrijghut :
In de schaduw van het VC Herentals-stadion, aan de Herenthoutseweg, kan u op ons zomerterras, (bij slecht weer in de kantine) genieten van een hapje en een drankje. Onze mensen staan de ganse dag paraat om u te helpen bij eventuele vragen. 
Op de muziek van onze Dj Wannes kan u even de tijd nemen om weg te dromen naar lang vervlogen tijden.

 

Kasterlee Pompoenpapetershut :

Kasterlee is  bekend voor zijn pompoenen. Wil je eens proeven van het Pompoenbier, van de Kastel of van een ander streekbiertje dan ben je hier aan het juiste adres. Aan het Duineneind kan je, met op de achtergrond een live muziekje, genieten van een verfrissend drankje of een croque. Ook de kleintjes worden niet vergeten : het springkasteel en het voetbalterrein bieden heel wat speelkansen !

 

Laakdal Dennenhut :

De Dennenhut verhuist naar een nieuwe locatie in Vorst-Meerlaar, café ’t Stokske! Je geniet er niet alleen van een verfrissend drankje maar je kan er ook snookeren of biljarten. Hierdoor is de Dennenhut zeker een aanrader op je Schakelroute.

 

Loenhout Countryhut :

Bij ons kan je terecht voor een drankje en lekkere pannenkoeken en bij goed weer kunnen de kleinsten zich weer uitleven op het springkasteel.

 

Meerhout 1 Kronkelhut :
Een muziekbandje zorgt voor een verademing bij de Schakel! Met een broodje kaas/hesp, een kom verse soep en/of lekkere rijstpap met een frisse Vlaamse Leeuw kan je even tot rust komen. Daarna kan je je sportief uitleven op de minigolf bij de Kronkeling.

 

Meerhout 2 Farwesthut :

In een leuke, rustige omgeving en op een groot terras kan je genieten van spek en eieren, croques, verse soep, broodjes en ijs. Er is een veilige speeltuin voor de kinderen. Met live muziek is de ambiance verzekerd !

 

Meersel-Dreef Dreveniershut :

In de namiddag en op geregelde tijdstippen treden de 'RomaR Dancers' op, een Line-Dance groep uit Meersel-Dreef.  Als je net zoals wij ook graag danst, mag je uiteraard altijd met ons meedoen!

Wij zorgen in onze Derveniershut voor ambiance, dat staat vast.

Verder zijn er heerlijke pannenkoeken met koffie en kan je genieten van een overheerlijke Drevenier.

 

Merksplas Landlopershut :

De hut bevindt zich dit jaar op de voormalige Kleine Boerderij van de Kolonie in de Ossenweg.

Nu is er "Plantentuin De Kleine Boerderij" gevestigd, een privé initiatief van de familie Oprins.

Men kan er van de gelegenheid gebruik maken om het arboretum te bezoeken.

Vanaf 07:30 u. is er ontbijt met spek en eieren.

Verder is er het nodige voor de honger en de dorst.

Vanaf 11:00 u. is er live muziek.

Voor de kinderen voorzien we een springkasteel.

Bezoek ons zeker eens op deze nieuwe locatie.

 

Mol Millegem Ambiancehut :

Op het gezellige terras van de Ambiancehut wordt broodje frikandel , taart en frisco geserveerd.

Je kan er genieten van verfrissende dranken of lekkere streekbieren, tijdens optredens van harmonie St.-Odrada, MiBeMol, A.M. Brass Band, zang en gitaar met Marcia.

Er is animatie voor de kleintjes met een springkasteel.

Mol-Rauw Kristalhut :

De gezellige zomerbar met heerlijke dranken en zwoele muziek in en rond de Kristalhut biedt dé ideale ontspanning tijdens je pauze.
Je gaat bij ons zeker niet met honger verder want wij serveren:
- heerlijke barbecue aan democratische prijzen tussen 11.30 en 14 uur.
- De échte Kempense Schakelpens met appelmoes en een boterham
- Schakelbroodjes met kaas of échte Kempense kipkap.

 

Olen Keizer Karelhut :

Het Genootschap van de Pot is een VZW die dit jaar zijn 30e verjaardag viert. Al 30 jaar lang promoten ze de Belgische biercultuur op allerhande manieren.

Dit jaar openen ze voor het eerst een hut tijdens De Schakel.

Naast de beste biertjes uit eigen streek kan je er genieten van diverse warme snacks. Voor de kinderen is er voldoende speelruimte met springkasteel.

Hun snoetjes grimeren we graag.

 

Olmen Tuttershut :

Een greep uit onze kaart: hotdog, broodje kaas/hesp, verse dagsoep, koffie met taart en een ruime keuze tussen frisdranken en een aantal biersoorten. Dit alles wordt geserveerd met achtergrondmuziek uit de jaren '60, '70 en '80.

 

Oud-Turnhout Zweepes Venhut :

Schakelaars weten ondertussen dat het in de Zweepes Venhut in Oud-Turnhout altijd gezellig halt houden is ! Tussen 13:30 en 18 uur speelt het ondertussen wel bekende Accordeongezelschap Nostalgia weer de pannen van het dak !  Dit muzikale vijftal zorgt met hun meezingers, schlagers en liedjes uit de oude doos voor een onvergetelijke namiddag met een stevige portie ambiance.

Bovendien beschikt de Zweepes Venhut over een sfeervol terras en een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten van een verfrissend streekbiertje of een deugddoende kop koffie en al het andere lekkers dat we te bieden hebben.

 

Poppel Krombendershut :

De hele dag door spelen de dj's van Radio Paloma gezellige muziek op ons terras. U kunt de studio bekijken om te zien hoe live-radio wordt gemaakt.
We serveren daarbij diverse warme en koude dranken met allerlei hapjes daarbij.

 

Ravels Pierenhut :

De Pierenhut is vooral een Fietsershut omdat deze gelegen is naast één van de mooiste mountainbikeparcours van België. Gelegen midden in de Sportbossen van de gemeente Ravels. Op het zeer ruime terras kan men ook skaten en je kan (enkel met een MTB ) een toertje op het mooie parcours rijden.

Voor muzikale ondersteuning wordt gezorgd door de zéér populaire plaatselijke groep ‘ De zingende Zaag’ met als leadzanger de vroegere zanger van de Time Bandits Alides Hidding. Met deze groep is het altijd ambiance verzekerd.

Voor de hongerige fietser zijn er lekkere hamburgers voorzien en nog meer lekkers. We verwelkomen jullie allen graag in onze nieuwe hut.

 

Retie Kortorenhut :

Afhankelijk van het weer kan je binnen of buiten genieten van een drankje en een hapje. Zanger Karel Smets vrolijkt de boel op met zijn kleinkunstmuziek en liedjes uit de oude doos.

 

Rijkevorsel Cementzakkenhut :

Op ons gezellig terras serveren we lekkere hamburgers en hotdogs overgoten met lokale streekbieren.  De kleinste deelnemers kunnen zich uitleven op het springkasteel.

 

Schoonbroek Schoonbroekhut :

In de Schoonbroekhut is er en speeltuintje voor de kleinsten en een gezellig terras, waar rustige achtergrondmuziek zal gespeeld worden. Bovendien kan je genieten van een kleine versnapering en verschillende soorten frisdranken en bieren, o.a. het Retiese dorpsbier Rekwisiet.

 

Sint-Jozef Olen Koperhut
Voor de eerste keer is er in onze Koperhut een start- en controleplaats in Sint-Jozef-Olen.  We heten u welkom in  basisschool Toermalijn naast de fabriek van Olen en vlakbij het Kempisch kanaal. Hier zal bierproeversvereniging “Het genootschap van de pot” je verwennen met een aantal lokale biertjes. Voor de hongerigen onder ons zijn er verschillende snacks voorzien. Er is tevens ook aan de kleinsten gedacht. Die kunnen spelen op een afgesloten speelplein met springkasteel.

 

Sint-Jozef Rijkevorsel

Op ons gezellig terras serveren we lekkere hamburgers en hotdogs overgoten met lokale streekbieren.  De kleinste deelnemers kunnen zich uitleven op het springkasteel.

 

Sint-Lenaarts Bokkenhut :

In onze Bokkenhut is er plaats voor groot en klein. Voor boterhammen met spek, livemuziek en ambiance, moet je bij De Rembokken zijn.

 

Turnhout Binkenhut :

Goede wijn behoeft geen krans. Vandaar dat we onze Limburgse muzikale duizendpoot uit Overpelt Geert Van Hoof weer uitgenodigd hebben. Hij heeft een geweldig repertoire van de jaren 60 tot nu. Ambiance verzekerd vanaf 12 uur.

Het springkasteel van de nieuwe Turnhoutse binnenspeeltuin Raf & Otje mag natuurlijk niet ontbreken.

Dit jaar is het weer mogelijk om je dierbare fiets te laten graveren tegen diefstal. Ook voor deelnemers uit andere gemeenten en uit Nederland. Van 13 uur tot 17 uur.
De Turnhoutse speelkaartbieren: HerenHeer, SchuppenBoer, SchuppenAas en KoekenDam, waren vorig jaar een geweldig succes en daarom staan ze opnieuw op de kaart net zoals het andere lekkers dat we jaarlijks serveren. Voor onze verse pompoensoep met spekjes en brood hebben we heel wat vaste klanten!

 

Veerle Vejelhut :

Café Surplace is de mooie locatie van de Vejelhut. Je kan hier genieten van een drankje en een stukje taart op ons gezellig terras. De naam verwijst naar de term ‘surplacen’ uit de wielerwereld. Het café heeft zijn naam niet gestolen want het vormt de ideale tussenstop voor fietsers die Schakelen.

 

Vlimmeren Peggershut :

In onze Peggershut trekken we  de kaart van de kinderen. We voorzien een springkasteel. De snoetjes kunnen weer kunstig gegrimeerd worden.  De tekeningen van de tekenwedstrijd kunnen ter plaatse ingekleurd worden. De instrumentale achtergrondmuziek zorgt ervoor dat iedereen heerlijk bij ons kan vertoeven.

 

Vorselaar Kasteelhut :

In de Kasteelhut kan men dit jaar ons Vorselaars streekbiertje "2290" en ons Florreke optimaal proeven. Voor de hongerigen zijn er ook onze heerlijke pannenkoeken en frikadellen met krieken.
Onze plaatselijke charmezanger Peter Van Den Broeck zal voor de vrolijke noot zorgen.
De kleinsten kunnen na hun fietstochtje nog naravotten in onze grote speeltuin op het sportcentrum of eventueel een partijtje minigolf spelen.

 

Vosselaar Vossenhut :

Vele vrijwilligers van Toerisme Vosselaar zullen u verwelkomen in hun ‘Vossenhut’ als startplaats in de zaal Berkenmei en u aangenaam verrassen met een lekker hapje en drankje.

Zoals vorige jaren zal het er heel gezellig aan toe gaan en kan je zelfs een dansje wagen op de muziek, doorlopend gebracht door Jef Merckx.

 

Wechelderzande Schildershut :

Kom bij ons langs voor verse soep met brood aan zeer democratische prijs, en een leuk deuntje op een ludieke manier gebracht door de Swa. Wij verwachten jullie, de Synchroontjes !!!

 

Weelde Molenhut :

Fanfare SNK Weelde ontvangt alle fietsers met open armen op de unieke locatie aan de Molen ‘Arbeid Adelt’! Al vanaf 7:00u wordt in de feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd. Na het ontbijt worden de bezoekers de hele dag door verwend met sfeervolle muziek en ambiance door SNK Weelde, Accordeonvereniging De Vrije Kunst Beerse, de jonge muzikantjes van JSNK Weelde en enkele bevriende verenigingen ! Het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt en ’s middags kan er bijgetankt worden met een verrukkelijke BBQ en een welverdiende Trappist van ’t Vat ! Bovendien kan je hier de Molen in werking bezoeken, is er kinderanimatie voorzien én is het heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen!

 

Westmalle Trappistenhut :

Even ontspannen op het gezellige binnenplein van de Trappistenhut, in de schaduw van de Scherpenbergmolen : Jef Wils zorgt met harmonica en keyboard voor de muzikale animatie.

Kinderen worden verwend met springkastelen, grime en een grote twister. Daarnaast kan je een huifkartochtje maken, aan volksspelen doen of een bezoekje aan de molen brengen. Voor de vroege vogels serveren we vanaf 8:00 uur 's morgens een heerlijk ontbijt (boerenontbijt, patersontbijt of kinderontbijt). Vanaf 's middags  is er beuling met appelmoes, spek met eieren, pannenkoeken, allerlei dranken en natuurlijk Trappist van Westmalle .

 

Wortel Vagebondhut :

Dit jaar verhuist de Vagebondhut in Wortel naar de parochiezaal 't Trefpunt. Hier is o.a. een springkasteel voor de kleinsten en een frituur. Uiteraard wordt in 't Trefpunt ook de dorst gelest.

 

Zoersel Einhovenhut :

Naar jaarlijkse gewoonte serveren we 's morgens een stevig boerenontbijt en kan je in de namiddag komen smullen van de echte Einhovense pannenkoeken.

 

Zondereigen Smokkelaarshut :

Wij voorzien een springkasteel en er komt een muziekbandje optreden : Duo TLB


 

u bent deze maand bezoeker

(c) 2017 - Dani Bellemans laatste wijziging op 13/12/2017