Start

ANIMATIE

Kies hier de gemeente :
Alphen - Arendonk - Baarle-Hertog - Balen - Beerse - Brecht - Chaam - Dessel - Geel Leunen
Geel Ten Aard - Geel Oosterlo - Geel Winkelomheide - Gierle - Grobbendonk - Herentals
Herenthout - Herselt - Hulshout - Kasterlee - Laakdal -
Loenhout - Meerhout
Meersel Dreef - Merksplas - Mol Millegem - Mol Rauw - Olen Centrum - Olen Sint-Jozef - Olmen
Oud-Turnhout - Poppel - Ravels - Retie - Rijkevorsel - Schoonbroek - Sint-Jozef Olen
Sint Jozef Rijkevorsel - Sint-Lenaerts - Tongerlo - Turnhout - Vlimmeren - Vorselaar
Vosselaar - Wechelderzande - Weelde - Westmalle - Wortel - Zoersel - Zondereigen

Alphen Willibrordushut

In Alphen vindt u de Willibrordushut bij Cultureel Centrum Den Heuvel aan het gezellige Binckplein waar ons terras gesitueerd is en kunt u luisteren naar live muziek en optredens.

Natuurlijk vergeten we ook de innerlijke mens niet en heeft u volop keuze uit warme dranken, verse appeltaart, heerlijke broodjes en snacks en een ruime keuze in fris, wijn en bieren.

Binnen kunt u genieten van de tentoonstelling in onze foyer en bij onverhoopt minder mooi weer kunnen de deelnemers terecht in onze grote, sfeervolle theaterzaal.


 

Arendonk Teljoorlekkershut :

Voor de animatie tijdens de schakel zullen we er voor zorgen dat er vanaf 8u tot 14u muziek zal zijn.

Vanaf 14u zal een gelegenheidsband van “Harmonie De Arend” Just 4 Fun optreden met vrolijke deuntjes tot 18u.

Daarna zal er terug muziek zijn voor de mensen doe nog blijven nakaarten op het terras.

De catering word verzorgd door de vrijwilligers van onze heemkundige kring Als Ice Can, die zorgen dat ieder aan zijn natje en droogje geraakt.


 

Baarle-Hertog Enclavehut :

Ook dit jaar kunt U bij ons weer gezellig vertoeven op het terras in de tuin van  het Cultureel Centrum Baarle. Wat hebben wij in de aanbieding? Voor de hongerigen allereerst  onze inmiddels alom bekende tomaten-courgette soep met balletjes. Verder warme Brusselse wafels met ijs, slagroom en warme kersen- diverse tosti’s (ham-kaas-zeeuwsspek- kipkap)

Ook de dorstigen vergeten we niet. We bieden een ruim assortiment aan van Belgische bieren.

Dit alles zal vanaf ongeveer 11.00 uur tot sluitingstijd muzikaal ondersteund worden door de dj’s van After School Radio en de leden van de Houston Alley  Band, die met hun afwisselende instrumentale- en vocale nummers een sfeervol optreden brengen. Afgaand op hun optreden vorig jaar is dit een aanrader van jewelste!!

Voor de jeugdige deelnemers bestaat  de mogelijkheid om “geschminkt” aan de Schakel te beginnen.


 

Balen Kruierhut :

Kom langs bij de Balense Kruiers. Bij ons kan je smullen van soep,  een broodje kaas of hesp, pannenkoeken & taart en allerlei drankjes. In onze hut brengt vanaf 13u charmezanger Jan Geenen het beste van zichzelf om jullie te entertainen met liedjes, her en der een grap en een knipoog naar ons dagelijks leven.

Beerse Vlierbeshut :

Zondag 25 augustus is het de beurt aan de jeugd en de sportivo’s.

Vanaf 8u ’s morgens verwelkomen we de Schakelaars met een geurend kopje koffie of iets straffers op wellicht het gezelligste terras van de Kempen. Vanaf 8u brengen we het terras op grasveld “De Singel” aan het Kerkplein tot de place to be voor jong en oud met rustige ochtendmuziek. In de tent hebben we omstreeks 11u een demostand van Justforfun RC Beerse. Modelbouw vrachtwagens en heuse races met allerlei radio gestuurde wagens zijn te bewonderen en uit te proberen.

Voor de genieters: neem gerust een cocktail of streekbiertje op ons zonneterras en luister naar een terrasoptreden of laat je kind verrassen door nieuwe moves tijdens onze kinderdisco. Kortom Kerkplein Beerse is voor één dag het plezantste terras van de Kempen.

 

Brecht Pompiershut :

Naar jaarlijkse traditie kan je in Brecht komen “Schakelen” bij de Brandweer die de deuren open zet van 10 tot 18 uur.  De vrijwilligers van Toerisme Brecht zorgen er uiteraard voor dat fietsers al vroeger kunnen vertrekken.  De brandweermannen zullen in volle actie zijn tijdens hun demonstraties.  Bezoekers kunnen bij ons de hele dag hun dorst lessen en smullen van pannenkoeken en hot-dogs terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel.

 

Chaam Bonenpikkershut :

De Bonenpikkershut is gevestigd in en om een tiendschuur, die door de Norbertijner monniken van de Abdij van Tongerlo is gebouwd.

In deze tiendschuur, de oudst bekende bebouwing van Chaam, exposeert de Chaamse Foto Club. Jaarlijks organiseert deze fotoclub een expositie. Foto’s, die tijdens deze expositie zijn getoond, kunt u bezichtigen alsook andere heel mooie foto’s van de leden van de fotoclub. 

Onze gids kan u alles vertellen over de geschiedenis van dit unieke stukje Chaam.

In de namiddag, rond 3 uur, komen de muzikanten van de Chaamer Kapel de sfeer verhogen. Hopelijk is de Turnhoutse zanger Jan van Gool ook van de partij.

En natuurlijk is er voldoende om de inwendige mens te spijzen en te laven: pannenkoeken, eieren met spek, en diverse warme en koude dranken.

 

Dessel Campinahut :

Tijdens het spelen van livemuziek, kan je in de cafetaria of op het prachtig terras met uitzicht op de vijvers, genieten van een lekker drankje, reuzewafels en “strandfritjes” met bijhorende snacks.

De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de speeltuin.

 

Geel Leunen Sporthut :

Op ons overdekt terras kan u genieten van heerlijke streekbieren, koffie, frisdranken.

Voor de honger serveren wij vers gebakken croques of lekkere, op grootmoeders wijze, gebakken pannenkoeken.

Onze DJ Bart Boose zal vanaf 11u30 de muziek verzorgen afgewisseld met life- optredens van lokale zangtalenten.

Ambiance verzekerd.

Voor de kinderen is er een springkasteel.

 

Geel Oosterlo: Kermishut

Voor het vierde jaar op een rij wordt er een jaarmarkt georganiseerd tijdens Oosterlo Kermis, waarbij gezelligheid en ontmoeting gecombineerd wordt met een gevarieerd aanbod aan ambachten en duurzame producten. Op de jaarmarkt vind je naast biologische producten zoals brood, spelt en groenten, ook handgemaakte producten. Uiteraard wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht. Een foodtruck serveert overheerlijke broodjes en je kan ook genieten van lekkere frietjes of smoutebollen.  In de feesttent zorgen enkele lokale blaasorkesten voor de nodige ambiance.

 

Geel Ten Aard Kanaalhut :

De kanaalhut is de thuisbasis van de Geelse Kajakclub en Geelse Kajakcrossers (fietsclub).  Bij ons kan je terecht voor de Geelse streekbieren: Zeunt en Vliet, pensen en spek van “Vandecruys” op de barbecue, vis hangend aan een ton en ijs van het “Ijsmanneke”. Vanaf ‘s middags is er de mogelijkheid om de fiets in te ruilen voor een kajak en even rustig te peddelen op het Kempisch Kanaal onder de kundige begeleiding van de Geelse kajakkers. De ganse dag staat fietswinkel “ BIKE INN” er met een fietsstand, zij zullen ook eventuele kleine herstellingen uitvoeren.

 

Geel Winkelomheide: Heiknuitershut

In de Heiknuitershut verwelkomen we iedereen met vrolijke carnavalsmuziek en in de namiddag is er live muziek door DE ONEMANS BAND WIES, ambiance verzekerd.

Ieder kan er op adem komen bij een frisse pint, frisdrank, koffie met taart of een kom lekkere verse soep met een boterhammetje en dit alles aan democratische prijzen.  Voor wie het wat meer mag zijn, is er een eetstand met XXL broodjes braadworst, hamburger of curryworst en de vegetariërs kunnen zich te goed doen aan veggiewraps. We bieden ook een speeltuintje aan voor de kinderen en een babbelplaats voor de groteren.

 

Gierle Louis Neefshut :

Poeyelhei als vertrekplaats: gemakkelijk te vinden, gemakkelijk parkeren. Als “passeerplaats”: absolute rust in het groen. Ruimte, zon en dennengeur. Even onderuit zakken en genieten. Gastvrijheid zonder grenzen: de Sint-Sebastiaansgilde zorgt voor drank en een warme of koude hap. In deze hut mag muziek zeker niet ontbreken: dj. Guy brengt z’n oldiesplatenkast mee en zal zich uitleven van hard tot romantisch. Kom er mee van genieten?


 

Grobbendonk: Diamantslijpershut
In onze hut valt er heel wat te beleven zoals: initiatie modelvliegen op muziek op voetbalterrein door Gino Budts. We bieden een selectie aan van Kempische streekbieren op het zomerterras. Verder staat er ook een foodtruck voor hamburgers en frieten maar ook voor cupcakes, taarten, ijsjes e.a.

Een DJ speelt voor u aangepaste muziek.Tevens is er vlakbij de hoofdingang een rommelmarkt aan de gang van harmonie ‘ De Broedermin ‘ uit Grobbendonk waar onze fietsers eveneens een bezoekje kunnen brengen. 

 

Herentals Boerenkrijghut :

In de schaduw van het VC Herentals-stadion, aan de Herenthoutseweg, kan u op ons zomerterras, (bij slecht weer in de kantine) genieten van een hapje en een drankje. 

Onze mensen staan de ganse dag paraat om u te helpen bij eventuele problemen, vragen of ongemakken. 

Een DJ zal u even laten wegdromen naar lang vervlogen tijden op muziek van weleer. 

Elektrische fietsen kunnen opgeladen worden. 

Tot in de boerenkrijghut.

 

Herenthout: Stoetershut

De Stoetershut bevindt zich bij de accommodatie van voetbalclub KFC Herenthout achter sportcentrum ’t Kapelleke. Er zal ruimschoots voldoende voorzien zijn om het innerlijke met warm of koud te versterken. En uiteraard zal er leuke (live) carnavalsmuziek uit de muziekboxen van de stoetershut klinken.

Ook zullen de oude volksspelen weer van de partij zijn, net als een springkasteel voor de kleintjes. Alaaf, alaaf, alaaf !

 

Herselt: Heiberghut

Dit jaar is de Heiberghut verhuisd naar Mie Maan, een prachtig gelegen taverne in een bosrijk gebied.  Hier starten de stabbelwandelingen met o.a. voor kinderen een ‘stoerparcours’.  Enkele van die verschillende klimtuigen, hindernissen,… zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit onze hut zodat ze andere spieren in gang kunnen zetten dan als ze fietsen maar ook onze mini-golf staat ter beschikking. We hebben een ruime keuze voor de hongerigen met o.a. streek-en seizoensgebonden gerechten.


 

Hulshout: Pallieterhut

In de palieterthut uit Hulshout, voorzien we een springkasteel voor de kinderen en er is een optreden door Spirit van 12uur tot 17u. Tevens zijn er pannenkoeken en soep te verkrijgen.

 

Kasterlee Pompoenpapetershut :

In de Pompoenpapetershut in Kasterlee kan je weerom genieten van enkele lekkere, plaatselijke biertjes van de Kastelse Biervereniging ( vb.Witte Madam : Dit is een aangenomen dochter,t(r)ippelend van 8,5 graden, poeslief op de tong, verslindend krachtig in het keelgat) Zeggen deze lokale bieren u niets?! Dan moet u zeker eens komen proeven! Kent u ze wel, dan zijn we ervan overtuigd dat u Kasterlee niet links laat liggen! Ook de jongste fietsers worden niet vergeten: op het voetbalterrein is er plaats voor spelplezier! U zal Kastel zeker smaken met een belangrijke nadruk op smaken…Om nog extra sfeer te krijgen zal er bijkomend een lokale muziekgroep zijn die voor iedereen wat zal en kan spelen.

 

Laakdal Dennenhut :

Ook dit jaar wordt de Dennenhut uitgebaat door Tennisclub Laakdal. Verse soep en broodje BBQ-worst zijn uiteraard opnieuw te verkrijgen.

Als één van de grootste Tennisclubs in ons gewest begrijp je dat sport voor ons belangrijk is. Tijdens de Schakel kan je eens proeven van tennis, pingpong of badminton. Gratis raketten en ballen/pluimpjes worden ter beschikking gesteld voor wie eens een poging wil wagen.

Voor de minder sportieven is er een kicker-bak, biljart en darts. Of je geniet gewoon van de uitgebreide drankkaart op een gezellig terras.

 

Loenhout: Dahliahut

Uniek tijdens de Schakel, een bezoek aan onze bouwtent waar een corsowagen voor de bloemencorso in Loenhout wordt gemaakt. Ons buurtschap Westhoek werkt er aan een wagen van 18 meter lang – 3.5 meter breed en 8 meter hoog, welke op 6&7 september door een 200-tal mensen wordt volgestoken  met 300.000 dahliabloemen. Die wagen, tesamen met een 30-tal andere, zal deelnemen aan de jaarlijkse corso in Loenhout op zondag 8 september. Aanschouw het hele proces, vraag en krijg de nodige uitleg en laat u door onze energie en creativiteit verwonderen.

Vanzelfsprekend  bent u ook van harte welkom op ons terras om te genieten van een fris biertje of frisdrank, een lekker dampende kop koffie of een tas soep, een hotdog of een lekker ijsje. Wie weet bent u van het hele gebeuren zo onder de indruk, dat u ineens een paar inkomkaarten voor de corso aanschaft!…

 

Meerhout: Kattenhut

In de KATTENHUT, Heuvelstraat of bij sommigen nog gekend als “Het Heuvelhof” kan je starten in MEERHOUT Gestel.

Buiten speciale trappisten kan je er nog genieten van croques om de honger te stillen en van koffie en gebak.

Maar ook van live optredens van diverse ensembles die leuke deuntjes spelen. De jeugd van Orbis Musicana, beter gekend als het jeugdorkest van de harmonie St. Jorisgilde brengt een klarinet- trompet- sax ensemble samen. De groepen zullen diverse optredens verzorgen en het geheel zal omkaderd worden door een organist die leuke en oude melodietjes zal spelen. Muzikale gezelligheid is troef bij ons.

 

Meersel-Dreef Dreveniershut :

In de namiddag en op geregelde tijdstippen treden de 'RomaR Dancers' op, een Line-Dance groep uit Meersel-Dreef.  Als je net zoals wij ook graag danst, mag je uiteraard altijd met ons meedoen !

Wij zorgen in onze Derveniershut voor ambiance, dat staat vast.

Verder zijn er heerlijke pannenkoeken met koffie en kan je genieten van een overheerlijke Drevenier.

 

Merksplas Landlopershut :

Voor het tweede jaar zit de Schakel onder de vleugels van De Koloniefeesten, een sport-, familie- en muziekhappening op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Zondag starten we met een ontbijtbuffet, opgeluisterd door fanfare Sint-Willebrordus van 08u00 tot 11u00.

De rest van de dag is er live muziek met o.a. Gebroeders op 78- toeren.

In de namiddag zijn er tal van randactiviteiten, o.a. boogschieten, tumbling, line-dance, springkasteel, .....

Op het binnen- en/of buitenterras kan je van dit alles genieten met de nodige dranken, soep, broodjes,....

 

Mol Millegem Ambiancehut :

Op het gezellige terras van de Ambiancehut wordt verse soep, broodje frikandel, taart en frisco geserveerd.

Je kan er genieten van verfrissende dranken of lekkere streekbieren, tijdens optredens van harmonie St.-Odrada, MiBeMol, A.M. Brass Band, Miloband, zang en gitaar met Marcia.

Er is animatie voor de kleintjes met een springkasteel.


 

Mol-Rauw Kristalhut :

Fiets vanuit het prachtige Rauw doorheen de Kempen!

Op ons gezellige Zomerterras verpoos je om te genieten van de enige echte Rauwse Zomerbar met heerlijke dranken, huisgemaakte cocktails in het Hutje op de Hei. Giet hierover een sausje van zwoele muziek in en rond de Kristalhut en je hebt dé ideale ontspanning gevonden tijdens je fietspauze.

Geen grootse dingen, gewoon pure Kempense gezelligheid!
Je gaat bij ons zeker niet met honger verder:
- heerlijke barbecue aan democratische prijzen tussen 11.30 en 14 uur (geen reservatie nodig, gewoon aanschuiven)
- De échte Kempense pens met appelmoes en een boterham
- Schakelbroodjes met kaas of échte Kempense kipkap.

Speciale animatie voor de kinderen: levensgrote witte zandbak, kindergrime & tattoos!

 

Olen Centrum Keizer Karelhut :

Zoals elk jaar wordt de Keizer Karel Hut weer uitgebaat door de Koninklijke Fanfare ‘De Verbroederde Vrienden’  Geen enkele fietser of symphatisant zal zich in de Keizer Karel Hut vervelen. Naar jaarlijkse gewoonte kan je bij ons terecht om de honger te stillen met huisgemaakte frikandellen met kriekenspijs, pensen met appelmoes, spek met eieren, broodjes kaas en hesp, braadworst en heerlijke zelfgemaakte soep. In de namiddag kan je tevens nog even blijven uitrusten terwijl je kan luisteren naar aangename en gezellige muziek die u gebracht wordt door de Koninklijke Fanfares uit de kempen.

 

Olen Sint-Jozef: Koperhut

Bierproeversvereniging Het genootschap van de pot nodigt je voor het derde jaar uit in de koperhut aan "basisschool Toermalijn" om te genieten van een hapje en een drankje op de deuntjes van een lokale muziekgroep.

Ook voor de kleinsten is er een leuke speelruimte. Deze hut is voorzien van een ruime parkeerplaats voor fietsen en auto's.

Eveneens oplaadpunten voor elektrische fietsen.

 

Olmen Tuttershut :

In de Tuttershut aan het voetbalterrein van Fc Germeer in Olmen kan je genieten van een kom lekkere maaltijdsoep met Turks brood,  een lekkere hot-dog met alles op en aan, een tas koffie met een stuk taart of een lekker biertje of frisdrank. Dit alles wordt geserveerd  bij live muziek en zang ons gebracht door Music Roger. De kinderen kunnen zich amuseren op onze springkastelen.

 

Oud-Turnhout Zweepes Venhut :

Schakelaars weten ondertussen dat het in de Zweepes Venhut in Oud-Turnhout altijd gezellig halt houden is! Tussen 12 en 18 uur speelt het ondertussen wel bekende Accordeongezelschap Nostalgia weer de pannen van het dak! Julien en Suzanne delen als koppel dezelfde passie, namelijk de accordeon. Aangevuld met Jos op  basgitaar, Leo achter de drums en Marianne op percussie, zorgt dit muzikale vijftal met hun meezingers, schlagers en liedjes uit de oude doos voor een onvergetelijke namiddag met een stevige portie ambiance.

Bovendien beschikt de Zweepes Venhut over een sfeervol terras en een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten van een verfrissend streekbiertje of deugddoende kop dampende koffie.  

Ook culinair word je verwend in de Zweepes Venhut! Er is keuze uit lekkere verse soep met stokbrood volgens inspiratie van de chef, een dessertenbuffet met zelfgemaakte cakes en taarten, en een overheerlijk broodjesassortiment.

 

Poppel Krombendershut :

De hele dag door spelen de dj's van Radio Paloma
gezellige muziek, waaronder liedjes uit de fiets Top 30.

Deze muziek is ook op ons groot terras te beluisteren.

Daar serveren we voor u diverse warme en koude dranken
met allerlei hapjes daarbij.

U kunt de radiostudio bekijken om te zien hoe live-radio wordt gemaakt.

en, als u wilt, een verzoekplaat aanvragen voor uw thuisblijvers.

 

Ravels Pierenhut :

Natuurpunt Ravels ontvangt de “schakelaars” op eigen-wijze met open armen.
Je bent welkom in onze educatieve natuurtuin met blotevoeten pad, wiglo en enkele klim-elementen voor de kleinsten. Ons museum vertelt u meer over het bos op interactieve wijze. De foto tentoonstelling over spinnen is echt “kriebel” interessant.

De mobiele discobar “SERENDIPITY SOUND” brengt leuke muziek uit de hele wereld en er is ook een optreden gepland van “Amarylla” een plaatselijk folk groepje.

De inwendige mens komen we tegemoet met en een heus “desserten buffet”, bio drankjes, streekbier en bier uit het “beer for nature” gamma.

We zien jullie graag langs komen!

 

Retie Kortorenhut :

In de schaduw van de lindebomen van de Sint-Pieterskapel kan je tussen het ‘schakelen’ door in een ontspannen kader even op adem komen. De Vrijwilligers van Toerisme Retie wachten je op het terras van Corsendonk De Linde op met heerlijke soep, frisdranken en koffie met lekkere Kempense vlaaien. Dit alles in een muzikale omkadering door Reties volkszanger Carl Smets and the New Old…..

Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de naast gelegen speeltuin. Dat het fijn vertoeven is in de Kortorenhut hoeven we de fervente Schakelaars wellicht niet meer te vertellen. Tot dan!

 

Sint-Jozef Rijkevorsel Cementzakkenhut :

Op zondag 26 augustus is het weerom zo ver: KWB Sint-Jozef-Rijkevorsel opent haar Cementzakkenhut tijdens de jaarlijkse doortocht van De Schakel, hét fietsevenement voor jong en oud in de Kempen.  Ook dit jaar valt er weer heerlijk te genieten van een lokaal biertje op ons gezellig terras en is er een aanbod van heel wat lekkers voor de hongerige fietser. Aan de kleinsten is er ook gedacht. Er is een springkasteel om de beentjes even te ontspannen !  De Cementzakkenhut van Sint-Jozef: een omweg meer dan dubbel waard!

 

Schoonbroek Schoonbroekhut :

Je kan vertrekken en/of even rusten en ontspannen op een unieke locatie, nl.  in de tuin van de vernieuwde pastorie aan het Kerkplein te Schoonbroek (Retie) in de schaduw van de neogotische Sint-Jobkerk met zijn beroemd retabel uit de 16de eeuw .

Er is een gezellig terras  waar je kan genieten van een kleine versnapering (croque monsieur of hot-dog ) en van verschillende soorten frisdranken en streekbieren terwijl de kinderen kunnen ravotten in het speeltuintje.

Iedereen kan genieten van aangename en gezellige muziek gebracht door de plaatselijke muziekgroep “Folkzien”.   Folkzien is een prachtige muzikale eenheid, ze zingen met warme gepassioneerde stemmen en hun melodieën zijn een heerlijk gevarieerde mix van hun Keltische roots.  

 

Sint-Lenaarts Bokkenhut :

In de Bokkenhut is er plaats voor groot en klein. Voor boterhammen met spek, muziek en ambiance, moet je bij De Rembokken zijn.

 

Tongerlo: Norbertushut

De Norbertushut wordt uitgebaat door de Norbertusgilde uit Tongerlo.

Op ons gezellig terras kan men genieten van een lekkere Tongerlo of een ander drankje. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Voor de kleinste is er tot de leeftijd van 12 jaar trouwens een gratis ijsje. Vanaf 13.00 uur zal er in onze Norbertushut muzikale omlijsting zijn met muziek uit vervlogen tijden.

In de voormiddag kunnen “De Schakelaars” een blik werpen bij het wedstrijd karabijnschieten door de karabijngilden uit de Kempen dat doorgaat tot 12.00 uur. Vanaf 14.00 uur tot 18.00 uur kunnen “De Schakelaars” hun kansen wagen bij een vrije schieting met karabijn. Wapens, kogeltjes en schietkaarten zijn ter beschikking. Inleg 1€ hiervoor mag men 4 kogeltjes schieten. Vanaf 36 punten heeft men altijd prijs.

De prachtige Norbertijnenabdij met zijn indrukwekkende abdijkerk, de rustgevende binnenkoer en het Da Vinci-museum met de replica van het Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci ligt trouwens langs het Schakelparcours.

 

Turnhout Binkenhut :

Iets wat je niet verwacht is dat je vanuit de Binkenhut in het hartje van Turnhout na minder dan twee  kilometer weer totaal in het groen rijdt. In onze hut kan je uiteraard terecht voor de Turnhoutse “kaartenbieren”, de verse tomattesoep met ballekes, de broodjes, een lekkere croque en voor de zoetebekken een heerlijk stuk vlaai. Op verzoek nodigen we onze muzikale, Limburgse duizendpoot Geert Van Hoof opnieuw uit om vanaf 11.30 uur voor de ambiance te zorgen met zijn live hits van vroeger en nu.  De binnenspeeltuin Raf en Otje waar je ook springkastelen kan huren, zorgt dit jaar voor een lieve krokodil waarop de kids zich ten volle kunnen uitleven. Je kostbare fiets kan dit jaar opnieuw gegraveerd worden tegen diefstal, ook voor fietsen die niet van Turnhout zijn. De preventiedienst zal daarvoor present zijn van 13 uur tot 17 uur.

 

Vlimmeren Peggershut :

Voor animatie hebben wij een springkasteel, vele kleurplaten en een uitgebreide cafetaria.

 

Vorselaar Kasteelhut :

De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door een bandje met de zangers Herman en Eddy. We stellen ook onze 7 Vorselaarse streekproducten voor. Er kan met volle teugen van genoten worden. Voor de hongerigen zijn er onze lekkere pannenkoeken, frikandellen met krieken en hartelijke soep.
De kleinsten kunnen zich na de fietstocht uitleven op de grote speeltuin op ons sportcentrum. Ook kan er eventueel een partijtje mini-golf gespeeld worden.

 

Vosselaar Vossenhut :

Welkom in de Vossehut van Vosselaar !

Tijdens De Schakel kom je best bij ons eens langs voor een heerlijke tas koffie met vlaai, een broodje, een hot dog, een lekkere tas soep, … maar vooral voor de sfeervolle muziek ! Een danspasje voor de benen te strekken kan deugd doen!

 

Wechelderzande Schildershut :

In het landelijke Wechelderzande zijn jullie weer van harte welkom bij de vrolijke dames van de synchroontjes.

Zij willen jullie graag verwennen met lekkere vers gemaakte soep met brood of een ander natje met een bijpassend krabbeltje.

Voor het muzikale intermezzo zorgt DJ Yves.

Voor het goede weer en humeur zorgen wij, en hopen jullie te mogen verwelkomen.

Zonnige groetjes van de synchroontjes

 

Weelde Molenhut :

Op de unieke locatie aan de Molen 'Arbeid Adelt' worden alle fietsers met open armen ontvangen door Fanfare SNK Weelde tijdens de Molenfeesten & De Schakel! Al vanaf 7.00u wordt in de Feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd. SNK Weelde, Accordeonvereniging De Vrije Kunst Beerse, de jonge muzikantjes van JSNK Weelde en enkele bevriende verenigingen zorgen de hele dag door voor sfeervolle live muziek en ambiance! De unieke sfeer die je hier vindt, vind je nergens anders! 's Middags kan er bijgetankt worden met een welverdiend glas bier, wijn of ander lekkers én een verrukkelijke BBQ, en ook het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt! Bovendien kan je hier de Molen in werking bezoeken, is er kinderanimatie voorzien én is het heerlijk vertoeven op het mooiste terras van de Kempen! Welkom bij de Molenhut: de plek bij uitstek om te genieten van al het moois dat De Schakel te bieden heeft!    

 

Westmalle Trappistenhut :

Even ontspannen op het gezellige binnenplein van de Trappistenhut, in de schaduw  van de Scherpenbergmolen, met een aangename muzikale omlijsting.

Kinderen worden verwend met springkastelen en grime. Daarnaast kan je een huifkartochtje maken of aan volksspelen doen. Voor de vroege vogels serveren we vanaf 8.00 uur 's morgens een heerlijk ontbijt. Vanaf 's middags zijn er allerhande smakelijke gerechten, allerlei dranken en natuurlijk Trappist van Westmalle. Absoluut de moeite om langs onze Trappistenhut te passeren!

 

Wortel Vagebondhut :

Voor de Vagebondhut voorzien wij verse soep en staat de frituur en de ijskar voor jullie klaar terwijl Daves Band, een one man rock coverband zorgt voor de muzikale animatie.

 

Zoersel Einhovenhut :

Zoersel is dit jaar "het dorp in de kijker" en onze collega's van de Landelijke Gilde Zoersel doen er dan ook alles aan om in die kijker te komen.

We ontvangen de Schakelaars dit jaar weer in de stemmige omgeving van Einhoven op de plaats waar jaarlijks het kerstspel plaats vindt.

De Landelijke Gilde zorgt voor een stevig boerenontbijt in de voormiddag en in de namiddag komen er smakelijke Einhovense pannenkoeken op het bord. Uiteraard wordt ook aan de dorstigen gedacht.

Kom met ons mee eten en uitrusten en genieten in de stal en het decor waar straks eind december weer een nieuw kerstspel wordt opgevoerd.

 

Zondereigen Smokkelaarshut :

In ‘De Smokkelaarshut’ kan je terecht voor een kopje koffie, frisdranken en verschillende biertjes om de dorst te lessen. Bovendien ben je in onze feesttent welkom voor een tas verse soep of een overheerlijke hamburger,met als dessert rijstpap op grootmoeders wijze. Dit terwijl je kunt genieten van de fantastische live muziek van DUO TLB (11u-17u). Ambiance verzekerd met de gepaste meezingers. En ondertussen kunnen de kinderen zich amuseren op het springkasteel.


 

u bent deze maand bezoeker

(c) 2019 - Dani Bellemans laatste wijziging op 24/10/2019