ANIMATIE

Kies hier de gemeente :
Alphen - Arendonk - Baarle-Hertog - Balen - Beerse - Brecht - Chaam - Dessel - Geel Leunen
Geel Ten Aard - Geel Oosterlo - Geel Winkelomheide - Gierle - Grobbendonk - Herentals
Herenthout - Herselt - Hulshout - Kasterlee - Laakdal -
Loenhout - Meerhout
Meersel Dreef - Merksplas - Mol Millegem - Mol Rauw - Olen - Olmen
Oud-Turnhout - Poppel - Ravels - Retie - Rijkevorsel - Schoonbroek - Sint-Jozef Olen
Sint Jozef Rijkevorsel - Sint-Lenaerts - Turnhout - Vlimmeren - Vorselaar
Vosselaar - Wechelderzande - Weelde - Westmalle - Wortel - Zoersel - Zondereigen

Alphen Willibrordushut

Welkom op onze mooie rustplek op het terras in en rondom CC Den Heuvel, de voormalige noodkerk, aan het Binckplein. Geniet van de zon en de schaduw, fijne muziek en een bijzondere tentoonstelling “Zonder boer geen voer”. Ook voor kinderen is deze tentoonstelling waar echt iets te beleven is een unieke ervaring. Ontdek ook wat CittaSlow betekent en laat u smakelijk verrassen met lokale hapjes en drankjes.

 


 

Arendonk Teljoorlekkershut :

Traditiegetrouw verwelkomen Toerisme Arendonk en Heemkring Als Ice Can de fietsers opnieuw in de Teljoorlekkershut. Het is telkens weer aangenaam vertoeven in de schaduw van de imposante Toremansmolen onder de goedkeurende blik van de enige echte ‘Teljoorlekker’.

Bij ons kan je terecht voor een geurige tas koffie of verfrissende dranken, waaronder enkele ambachtelijke bieren van Arendonkse bodem.  Een stevige grijze boterham met Postelse kaas of een kom heerlijke soep zijn niet te versmaden.

Na de middag zorgt de covergroep ‘Begane Grond’ bovendien nog voor extra ambiance door muzikale omlijsting met een zeer gevarieerd repertoire. Wie weet nodigt dit wel uit tot enkele danspasjes op het terras !


 

Baarle-Hertog Enclavehut :

In onze enclave-gemeente kan je terecht voor uitgebreide voorziening voor de hongerigen en dorstigen. In beide categorieën kunt U kiezen uit koud of warm.

Dit alles zal constant muzikaal worden ondersteund met muziek die een aangenaam verpozen zeer zeker zal bevorderen.


 

Balen Kruierhut :

Tijdens het nuttigen van verse soep, broodjes kaas/hesp, pannenkoeken of taart met daarbij allerlei dranken kan je genieten van onze gezellige muziek.

 

Beerse Vlierbeshut :

Vanaf 8 uur ‘s morgens zijn de Schakelaars welkom voor een geurende kop koffie.  Vanaf 13 uur is ons terras the place to be met gezellige optredens en dansdemo’s.  Voor de versnaperingen staat dit jaar Grill4you klaar om hun BBQ met de fietsers te delen.  De sportdienst zorgt dit jaar voor een amusementsvolle manier om goed te leren bewegen met o.a. een pana-arena, dansoptredens, circusinitiatie, buikschuifbanen en springkastelen.  Zo wordt Beerse een gratis mini-pretpark.

 

Brecht Pompiershut :

Naar jaarlijkse traditie kun je in Brecht komen 'Schakelen' bij de Brandweer die de deuren open zet van 10 tot 18 u. Maar de vrijwilligers van Toerisme Brecht zorgen er uiteraard voor dat fietsers al vroeger kunnen vertrekken. Zie de brandweermannen in volle actie tijdens de demonstraties.

Bezoekers kunnen er de hele dag hun dorst lessen en smullen van pannenkoeken en hotdogs terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel.

 

Chaam Bonenpikkershut :

In mei is in Alphen en in Chaam op diverse adressen te zien geweest, hoe ons voedsel tot stand komt. Van zaaien en bevruchten tot bereiding en het consumeren onder de noemer: “ ’t Goeie leven in Alphen-Chaam”. 
Foto’s, die hiervoor zijn gemaakt, zijn de hele dag in de Vlaamse schuur van de Pelicaenhoeve te bezichtigen.

In de namiddag komen de leden van de Chaamer Kapel de sfeer verhogen met hun blaasmuziek, en wellicht is de Turnhoutse zanger Jan van Gool ook van de partij.

En zoals gebruikelijk is er voldoende voor de inwendige mens: pannenkoeken, eieren met spek, en diverse warme en koude dranken.

 

Dessel Campinahut :

Tijdens het spelen van livemuziek, kan je in de cafetaria of op het prachtig terras met uitzicht op de vijvers, genieten van een lekker drankje, reuzewafels en “strandfritjes” met bijhorende snacks.

De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de speeltuin.

 

Geel Leunen Sporthut :

Op ons groot terras kan je terecht voor heerlijke pannenkoeken, croques uit het vuistje, een plaatselijk streekbier en natuurlijk andere warme en koude dranken.

Dit alles overgoten met doorlopend muzikale omlijsting met tussendoor optredens van plaatselijke zangtalenten.

 

Geel Ten Aard Kanaalhut :

De kanaalhut is de thuisbasis van de Geelse Kajakclub en Geelse Kajakcrossers (fietsclub).  Bij ons kan je terecht voor de Geelse streekbieren: Zeunt en Vliet, pensen en spek van “Vandecruys” op de barbecue, vis hangend aan een ton en ijs van het “Ijsmanneke”. Vanaf ‘s middags is er de mogelijkheid om de fiets in te ruilen voor een kajak en even rustig te peddelen op het Kempisch Kanaal onder de kundige begeleiding van de Geelse kajakkers. De ganse dag staat fietswinkel “ BIKE INN” er met een fietsstand, zij zullen ook eventuele kleine herstellingen uitvoeren.

 

Geel Winkelomheide: Heiknuitershut

In de Heiknuitershut verwelkomen we iedereen met vrolijke carnavalsmuziek, ambiance verzekerd. Ieder kan er op adem komen bij een frisse pint , frisdrank, koffie met taart of een kom lekkere verse soep met een boterhammetje en dit alles aan democratische prijzen. Voor wie het wat meer mag zijn, is er een eetstand met xxl broodje braadworst,hamburger of curryworst en de vegetariërs kunnen zich te goed doen aan veggie wraps. We bieden ook een speeltuintje aan voor de kleineren en een babbelplaats voor de grotere.

 

Gierle Louis Neefshut :

Poeyelhei als vertrekplaats en als “passeerplaats”: absolute rust in het groen. Ruimte, zon en dennengeur. Even onderuit zakken en genieten. Gastvrijheid zonder grenzen: de Sint-Sebastiaansgilde zorgt voor drank en een warme of koude hap. In deze hut mag muziek zeker niet ontbreken: dj. Guy brengt z’n oldiesplatenkast mee en zal zich uitleven van hard tot romantisch. Kom je mee van genieten?

 


 

Grobbendonk: Diamantslijpershut
Vanaf 10 u kinderanimatie met onder meer springkastelen en een voetbalschietschijf waar de beste schutter een prijs kan winnen. Wat dacht je van initiatie “Krolf” een snel opkomend spel voor jong en oud.  Verder is er initiatie modelvliegen op muziek op het voetbalterrein door Gino Budts. We serveren een selectie van Kempische streekbieren op ons zomerterras. Voor de aangepaste sfeermuziek zal een DJ voorzien worden ! Foodtruck ‘ Lauries ‘ uit Grobbendonk serveert: cupcakes, taarten, ijsjes ea.

We bieden tevens nog gratis een bezoek aan ons Kempisch Wielermuseum in het centrum van Grobbendonk dat speciaal zal geopend zijn – museum gerund door Grobbendonkenaar en oud renner ‘ Sus Verhaegen !

 

Herentals Boerenkrijghut :
In de schaduw van het VC Herentals-stadion, aan de Herenthoutseweg, kan u op ons zomerterras, (bij slecht weer in de kantine) genieten van een hapje en een drankje.

Onze mensen staan de ganse dag paraat om u te helpen met alle mogelijke info en hulp. Op muziek van weleer kan u even de tijd nemen om weg te dromen naar lang vervlogen tijden. Tot in de boerenkrijghut.

 

Herenthout: Stoetershut

"De Stoetershut bevindt zich bij de nieuwe accommodatie van voetbalclub KFC Herenthout achter sportcentrum 't Kapelleke.

Je kan er rustig verpozen bij een pannenkoekje, ijsje, hotdog, broodje, ...

Bij een aangenaam muziekje kan je ook de oude volksspelen nog eens beoefenen. Superleuk om te doen !"

 

Herselt: Heiberghut

Bij ons zullen de Schakelaars zich zeker niet vervelen.  Wat dacht je van een skateparcours met uitdagende toestellen,  onze kinderspeeltuin, levende gezelschapsspelen en dit allemaal met gezellige achtergrondmuziek.

Hulshout: Pallieterhut

In onze Pallieterhut treden “The Spirits” op van 13tot17u. .Verder serveren we overheerlijke pannenkoeken met daarbij de klassieke dranken.

 

Kasterlee Pompoenpapetershut :

Kasterlee is bekend voor zijn pompoenen.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat je bij ons aan het juiste adres bent voor het proeven van het Pompoenbier, de Kastel of een ander streekbiertje.

Aan het Duineneind ( voetbalclub Ksk Kasterlee ) kan je, met op de achtergrond een live muziekje, genieten van een verfrissend drankje of een croque. Ook de kleintjes worden niet vergeten: het springkasteel en het voetbalterrein bieden heel wat speelkansen.

 

Laakdal Dennenhut :

De 'Dennenhut' in Laakdal wordt dit jaar voor het eerst uitgebaat door Tennisclub Laakdal. Wie de club kent, weet dat ze garant staat voor sport en plezier. Tijdens de Schakel zal de club omgetoverd worden tot een leuk zomerterras waar een hapje en een drankje genuttigd kan worden.

 

Loenhout: Dahliahut

Tijdens de Schakel zet Loenhout haar indrukwekkende bouwtenten voor het Loenhoutse Bloemencorso weer open.
In de Dahliahut word je ontvangen door de wagenbouwers van de KLJ.
Je kan er, naast uitrusten en bijtanken op het terras, ook ontdekken hoe een bloemenwagen tot stand komt. Je zal met verbazing je tocht verderzetten…

 

Meerhout: Kattenhut
Wij bieden in onze trappistenbar buiten de gangbare bieren enkele fijne trappisten aan.

Er is koffie met gebak en om de honger te stillen zijn er croques te verkrijgen

Ook Brusselse overheerlijke warme wafels met een ijsje, fruit en ….hmmmm

Voor de kinderen zijn er springkastelen.

Dit alles overgieten wij tijdens de namiddag met muzikale optredens van de groep Kastaar met hun humoristische liederen.

 

Meersel-Dreef Dreveniershut :

In de namiddag en op geregelde tijdstippen treden de 'RomaR Dancers' op, een Line-Dance groep uit Meersel-Dreef.  Als je net zoals wij ook graag danst, mag je uiteraard altijd met ons meedoen !

Wij zorgen in onze Derveniershut voor ambiance, dat staat vast.

Verder zijn er heerlijke pannenkoeken met koffie en kan je genieten van een overheerlijke Drevenier.

 

Merksplas Landlopershut :

In het kader van de Koloniefeesten, een familiehappening, op zaterdag 25 en zondag 26 augustus in samenwerking met 6hM3, De Manne vzw en de Volleybalclub met loopwedstrijden en optredens op zaterdag en ontbijt, kubb-tornooi, live muziek en animatie op zondag.

 

Mol Millegem Ambiancehut :

Op het gezellige terras van de Ambiancehut wordt verse soep, broodje fricandel, taart en frisco geserveerd. Je kan er genieten van verfrissende dranken of lekkere streekbieren, tijdens optredens van harmonie St.-Odrada, MiBeMol, A.M. Brass Band, Miloband, zang en gitaar met Marcia. Verder zorgen we voor animatie voor de kleintjes met een springkasteel.


 

Mol-Rauw Kristalhut :

Op ons gezellige zomerterras verpoos je om te genieten van de enige echte Rauwse Zomerbar met heerlijke dranken, huisgemaakte cocktails in het Hutje op de Hei. Wat staat er zoal op de menukaart? Heerlijke barbecue aan democratische prijzen tussen 11.30 en 14 uur. De échte Kempense pens met appelmoes en een boterham en Schakelbroodjes met kaas of Kempense kipkap. Giet hierover een sausje van zwoele muziek in en rond de Kristalhut en je hebt de ideale ontspanning gevonden tijdens je fietspauze.

 

Olen Keizer Karelhut :

Zoals elk jaar wordt de Keizer Karel Hut weer uitgebaat door de Koninklijke Fanfare ‘De Verbroederde Vrienden’  Geen enkele fietser of symphatisant zal zich in de Keizer Karel Hut vervelen. Naar jaarlijkse gewoonte kan je bij ons terecht om de honger te stillen met huisgemaakte frikandellen met kriekenspijs, pensen met appelmoes, spek met eieren, broodjes kaas en hesp, braadworst en heerlijke zelfgemaakte soep. In de namiddag kan je tevens nog even blijven uitrusten terwijl je kan luisteren naar aangename en gezellige muziek die u gebracht wordt door de Koninklijke Fanfares uit de kempen.

 

Olmen Tuttershut :

Een greep uit onze kaart: hotdog, broodje kaas/hesp, verse dagsoep, koffie met taart en een ruime keuze tussen frisdranken en een aantal biersoorten. Dit alles wordt geserveerd met achtergrondmuziek uit de jaren '60, '70 en '80

 

Oud-Turnhout Zweepes Venhut :

Schakelaars weten ondertussen dat het in de Zweepes Venhut in Oud-Turnhout altijd gezellig halt houden is ! Tussen 12 en 18 uur speelt het ondertussen wel bekende Accordeongezelschap Nostalgia weer de pannen van het dak ! Dit muzikale vijftal zorgt met hun  meezingers, schlagers en liedjes uit de oude doos voor een onvergetelijke namiddag met een stevige portie ambiance.

Bovendien beschikt de Zweepes Venhut over een sfeervol terras en een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten van een verfrissend streekbiertje of deugddoende kop dampende koffie.

Ook culinair word je verwend in de Zweepes Venhut ! Er is keuze uit lekkere verse soep met stokbrood volgens inspiratie van de chef, overheerlijke hamburgers, broodjes en zelfgemaakte pannenkoeken met ijs en chocoladesaus.

 

Poppel Krombendershut :

De hele dag door spelen de dj's van Radio Paloma gezellige muziek. U kunt de studio bekijken om te zien hoe live-radio wordt gemaakt.
We serveren diverse warme en koude dranken met allerlei hapjes daarbij.

Daarnaast is er een kleine markt met streekproducten. (onder voorbehoud)

 

Ravels Pierenhut :

De Pierenhut is gelegen bij één van de mooiste mountainbikeparcours van België. Dit is bij de mountainbikeclub van ATB Kempen.

's Morgens is er ontbijt voorzien vanaf 7.30u tot 9.30u.

Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen bij aankomst een gratis ijsje. Voor deze is er ook een grabbelton voorzien voor een halve euro per grabbel.

Er zal een ruim en gezellig terras voorzien worden om de dorst te lessen.

Voor de ambiance zal er gezorgd worden met live muziek.

We zien jullie graag in onze Pierenhut verschijnen. Tot dan !

 

Retie Kortorenhut :

Laat je bedienen door de vrijwilligers van VVV Retie ! Zet je gezellig onder de bomen en geniet met een verfrissend drankje in de hand van de muziek van Carl Smets. Naar jaarlijkse gewoonte zorgt deze geboren Retienaar voor de nodige ambiance met zijn kleinkunstmuziek en liedjes uit de oude doos.

 

Rijkevorsel Cementzakkenhut :

Op ons gezellig terras serveren we lekkere hamburgers en hotdogs overgoten met lokale streekbieren.  De kleinste deelnemers kunnen zich uitleven op het springkasteel.

 

Schoonbroek Schoonbroekhut :

Onze hut gelegen aan de Kortijnseweg te Retie (Schoonbroek), is er en speeltuintje voor de kleinsten en  een gezellig terras, waar rustige achtergrondmuziek zal gespeeld worden.

Hier kan je genieten van een kleine versnapering (croque monsieur en hot-dog ) en verschillende soorten frisdranken en streekbieren.

 

Sint-Jozef Olen Koperhut
Het Genootschap van de Pot is een vzw die reeds meer dan 30 jaar lang instaat voor het promoten van de Belgische biercultuur op allerhande manieren.

Dit jaar openen ze voor de tweede keer een hut tijdens De Schakel. Naast de beste biertjes uit eigen streek kan je er genieten van diverse frisdranken, warme snacks en animatie. Voor de kinderen is er voldoende speelruimte met een springkasteel. Hun snoetjes grimeren we graag.

 

Sint-Jozef Rijkevorsel : Cementzakkenhut

Op zondag 26 augustus is het weerom zo ver: KWB Sint-Jozef-Rijkevorsel opent haar Cementzakkenhut tijdens de jaarlijkse doortocht van De Schakel, hét fietsevenement voor jong en oud in de Kempen.  Ook dit jaar valt er weer heerlijk te genieten van een lokaal biertje op ons gezellig terras  en is er een aanbod van heel wat lekkers voor de hongerige fietser.  Aan  de kleinsten is er ook gedacht. Er is een springkasteel om de beentjes even te ontspannen !  De Cementzakkenhut van Sint-Jozef: een omweg meer dan dubbel waard !

 

Sint-Lenaarts Bokkenhut :

In de Bokkenhut is er plaats voor groot en klein. Voor boterhammen met spek, muziek en ambiance, moet je bij De Rembokken zijn.

 

Turnhout Binkenhut :

Iets wat je niet verwacht is dat je vanuit de Binkenhut in het hartje van Turnhout na een kleine twee  kilometer weer totaal in het groen rijdt.  In onze hut kan je uiteraard  terecht voor de Turnhoutse “kaartenbieren”, de verse pompoensoep met spekjes, de broodjes, een lekkere croque en als afsluitertje een heerlijk stuk vlaai.  Goede wijn behoeft geen krans.  Vandaar dat we onze muzikale duizendpoot Geert Van Hoof opnieuw uitnodigen om vanaf 11.30 uur voor de ambiance te zorgen met zijn live hits van vroeger en nu.  Raf en Otje gaan weer van de partij zijn met hun springkasteel of iets anders….  We zijn benieuwd.  Je kostbare fiets kan dit jaar opnieuw gegraveerd worden tegen diefstal, ook voor fietsen die niet van Turnhout zijn.  De preventiedienst zal daarvoor present zijn van 13 uur tot 17 uur.

 

Vlimmeren Peggershut :

In het hartje van de Noorderkempen, tussen de Trappisten van Westmalle en Turnhout ligt Vlimmeren, het gezellig fusiedorp met Beerse. Vlimmeren wordt door de bewoners van de buurgemeenten ook wel ‘Stad Worst’ genoemd.

In 2018 vieren de Vlimmerenaren het 250 –jarig bestaan van hun spotnaam.

Onze hut heet “De Peggershut “ om wille van van de vele peggers, veehandelaars,  die hier vertoeven. In onze hut kunnen de kinderen zich laten grimeren en zich dan uitleven op het springkasteel en is er voor de groten een uitgebreide cafetaria,  Voor elk wat wils dus.

 

Vorselaar Kasteelhut :

De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door een bandje met de zangers Herman en Eddy. We stellen ook onze 7 Vorselaarse streekproducten voor. Er kan met volle teugen van genoten worden. Voor de hongerigen zijn er onze lekkere pannenkoeken, frikadellen met krieken en hartelijke soep.
De kleinsten kunnen zich na de fietstocht uitleven op de grote speeltuin op ons sportcentrum. Ook kan er eventueel een partijtje minigolf gespeeld worden.

 

Vosselaar Vossenhut :

Welkom in de Vossehut van Vosselaar !

Tijdens De Schakel kom je best bij ons eens langs voor een heerlijke tas koffie met vlaai, een broodje, een hot dog, een lekkere tas soep, … maar vooral voor de sfeervolle muziek ! Een danspasje voor de benen te strekken kan deugd doen !

 

Wechelderzande Schildershut :

Kom bij ons langs voor verse soep met brood aan zeer democratische prijs, en een leuk deuntje op een ludieke manier gebracht. Wij verwachten jullie.  Getekend: “De Synchroontjes !!!"

 

Weelde Molenhut :

Fanfare SNK Weelde ontvangt alle fietsers met open armen op de unieke locatie aan de Molen ‘Arbeid Adelt’ tijdens de Molenfeesten & De Schakel ! Al vanaf 7.00u wordt in de Feesttent een heerlijk ontbijt met spek en eieren geserveerd. Na het ontbijt worden de bezoekers de hele dag door verwend met sfeervolle muziek en ambiance door SNK Weelde, Accordeonvereniging De Vrije Kunst Beerse, de jonge muzikantjes van JSNK Weelde en enkele bevriende verenigingen ! Het zelfgemaakte gebak wordt altijd door iedereen gesmaakt en ’s middags kan er bijgetankt worden met een verrukkelijke BBQ en een welverdiend glas bier, wijn of ander lekkers ! Bovendien kan je hier de Molen in werking bezoeken en is er kinderanimatie voorzien. De unieke sfeer die je hier vindt, vind je nergens anders ! Genieten maar !

 

Westmalle Trappistenhut :

Even ontspannen op het gezellige binnenplein van de Trappistenhut, in de schaduw  van de Scherpenbergmolen:  Jef Wils zorgt met harmonica en keyboard voor de muzikale animatie.

Kinderen worden verwend met springkastelen, een kinderboerderij en grime. Daarnaast kan je een huifkartochtje maken of aan volksspelen doen. 

Voor de vroege vogels serveren we vanaf 8.00 uur 's morgens een heerlijk ontbijt (boerenontbijt of patersontbijt).

Vanaf 's middags  is er beuling met appelmoes, spek met eieren, pannenkoeken, allerlei dranken en natuurlijk Trappist van Westmalle.

Dit jaar viert de Scherpenbergmolen haar 175e verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid kan je op regelmatige tijdstippen een gegidste rondleiding in de molen volgen.

 

Wortel Vagebondhut :

De start- en controlepost van de Vagebondhut is ook dit jaar weer in of bij de parochiezaal 't Trefpunt. Er is muzikale animatie en natuurlijk wordt er voor een natje en een droogje gezorgd.

 

Zoersel Einhovenhut :

Zoersel is dit jaar "het dorp in de kijker" en onze collega's van de Landelijke Gilde Zoersel doen er dan ook alles aan om in die kijker te komen.

We ontvangen de Schakelaars dit jaar weer in de stemmige omgeving van Einhoven op de plaats waar jaarlijks het kerstspel plaats vindt.

De Landelijke Gilde zorgt voor een stevig boerenontbijt in de voormiddag en in de namiddag komen er smakelijke Einhovense pannenkoeken op het bord. Uiteraard wordt ook aan de dorstigen gedacht.

Kom met ons mee eten en uitrusten en genieten in de stal en het decor waar straks eind december weer een nieuw kerstspel wordt opgevoerd.

 

Zondereigen Smokkelaarshut :

Van 11:00 tem 17:00 uur kunt u bij ons genieten van een leuk optreden van het groepje DUO TLB die leuke covers brengen van bekende oldies muziek .
Terwijl de ouders kunnen genieten van de leuke muziek kunnen de kinderen zich amuseren op het springkasteel ! Heeft u een klein hongertje dan zijn er ook lekkere hamburgers, hotdogs en soep voorzien. Of een verfrissend ijsje,
Alvast veel fiets plezier en we hopen u te mogen verwelkomen hier in het prachtige Zondereigen.


 

u bent deze maand bezoeker

(c) 2019 - Dani Bellemans laatste wijziging op 22/02/2019