download de brochure :

GOED OM WETEN...

Wat is de Schakel ?

De voornaamste doel van de Schakel is : de deelnemers een ontspannen fietsdag aanbieden waarbij men een keuze kan maken welk deel van de Antwerpse Kempen men beter wil leren kennen. De start- en controleplaatsen worden hutten genoemd. De afstand tussen de verschillende hutten varieert van 10 km tot 15 km. In elke hut is er een natje en een droogje en is er animatie voorzien. Je kan in elke hut starten tussen 8 en 14 uur.

Voor wie is de Schakel ?

De Schakel is voor ieder die jong van hart is. De recreatieve fietser komt hier zeker aan zijn trekken terwijl de sportieve fietsers hier ook hun hartje kunnen ophalen. We mikken ook vooral op jonge gezinnen en kinderen en we doen er alles aan om ook de kleinste spruiten een aangename dag te bezorgen.

Hoe komen jullie aan zoveel volk dat helpt tijdens de Schakel ? De Schakel kan enkel maar bestaan dankzij de honderden helpende handen die hun vrije zondag opofferen om duizenden mensen een aangename dag te bezorgen. Onze helpers komen voornamelijk uit het verenigingsleven en de VVV’s. Voor heel wat verenigingen is De Schakel een belangrijke bron van inkomsten.

Een ongevalletje….Wat nu ?

In elke hut is er een EHBO-koffer. Kleine wonden kunnen daar verzorgd worden. Bij een ernstiger ongeval best het nummer 112 bellen en in een hut een verzekeringspapier vragen.

Oei, de batterij van mijn e-bike is bijna leeg en ik moet nog een heel eind. Wat nu?

Dat is helemaal niet erg. Je moet wel je lader bijhebben natuurlijk. Tijdens het nuttigen van een fris pintje of frisdrank en het genieten van de animatie kan de batterij in elke hut opgeladen worden.

Hoe komen jullie aan die prachtige prijzen ?

Onze prijzenpot kunnen we enkel aanbieden dankzij onze gulle sponsors. De Schakel koopt zelf ook een heleboel prijzen aan.

Wat moet ik doen om zo’n prijs te winnen ?

Deelnemen natuurlijk… Op het einde van je Schakeltocht geef je het inschrijvingsstrookje af en dan maar hopen dat je uitgeloot wordt.

Jullie verwachten meer dan 10 000 deelnemers. Dan gaat het wel erg druk zijn onderweg, niet ?

Helemaal niet ! Die deelnemers vertrekken gespreid over meer hutten en ze bestrijken een groot deel van de provincie Antwerpen. Als het ergens in een hut te druk zou zijn, rijd je gewoon naar de volgende.

Is het doenbaar om De Schakel met kinderen te fietsen?

Heel zeker!  We streven ernaar om de routes zo uit te stippelen dat ze langs verkeersarme of verkeersluwe wegen gaan zodat het voor onze jonge fietsertjes goed te doen is.  Ze vinden het wel tof dat ze vooraan kunnen rijden om de weg te wijzen want ze hoeven gewoonweg de pijlen maar te volgen.  Vergeet ook niet dat ze bij het vertrek een appel en een wafel krijgen en daar bovenop nog een tof gadget van ongeveer 2 euro en dat allemaal voor een inschrijvingsprijs van 1 euro.  Knap toch!

 

(c) 2024 - Dani Bellemans laatste wijziging op 11/06/2024